Bavory

Bavory jsou stulené v náruči Pálavy v nejteplejší a nejsušší oblasti Česka. Díky tomu má zdejší krajina skoro středomořský ráz: rozlehlá úrodná pole, vinice, bílé vápencové skály a skalní stepi a lesostepi s neobyčejně bohatou teplomilnou flórou a faunou.

Je to také jedno z nejdéle osídlených míst u nás. Právě zde kdysi lovci pronásledovali mamuty a půda vydala jednu z nejznámějších hliněných krasavic světa – proslulou sošku Věstonické venuše.

Vinohrady

S přípravou na výsadbu nových vinohradů jsme začali v roce 2009. O tři roky později jsme na více než 5 ha vysadili svoje první vinice. V podpálavských Bavorech, na viničních tratích Slunečná a Růžová. Historie prověřila jejich skvělou kvalitu, kterou si dochovaly dodnes.
Pro pěstování révy vinné je vápencová Pálava úžasným místem a vína z ní jsou naprosto unikátní.

Máme jenom tolik vinic, abychom dokonale zvládali péči o každý jednotlivý keř. Hospodaříme na 7 hektarech mladých vinic v tratích Slunečná a Růžová na těžkých jílovitých až slínovitých půdách. Našim vínům předávají nezměnitelné pálavské vůně a chutě. Nejvíc máme Ryzlinku vlašského a rýnského, a Pálavy.

Na všech pracích se v souladu s paní přírodou podílí celá rodina. Známe každou trať, každý řádek i každý keř. Víme, co potřebují a dáváme jim to.

Úrodu redukujeme ideálně tak, aby jeden keře dal hrozny na jednu láhev výtečného vína.

Hrozny sbíráme výhradně ručně. Každé naše víno jde svou vlastní individuální cestou s přihlédnutím k požadavkům odrůdy a šarže. Přesně tak, aby se zrodila jedinečná vína odrážející typické vlastnosti každé vinice, ročníku a k tomu moře lásky každého člena naší rodiny, který se na jejich pěstování a výrobě podílel.

Víno

Šťávu z hroznů vypěstovaných s úctou k přírodě co nejšetrněji měníme ve vína. Taková, která jsou součástí každodenního života našeho, a doufáme, že i vašeho. Jsou srozumitelná a přímočará, aby se hodila nejen k samostatnému pití, ale i k jídlu. Aby chuť pokrmů doplňovala, podtrhovala, nepřebíjela a jídlo povýšila na skutečný zážitek. I proto u nás jasně převažují suchá vína.

Také moderní technologie při výrobě vín přizpůsobujeme naší filozofii šetrného souznění s přírodou. V posledních letech zkoušíme zrání bílých vín v nových barikových sudech.